Help! Mijn plant heeft bladluis

Het komt redelijk vaak voor, maar is relatief makkelijk om te bestrijden. Hoe herken je het? En wat doe je er tegen?

Wanneer een kamerplant op de tocht staat of niet de juiste verzorging krijgt, kan de plant sneller last krijgen van ongedierte. Kijk regelmatig kritisch naar de plant en kijk dan vooral naar de onderkant van het blad. Het voorkomen van bladluis is lastig te voorkomen, aangezien het gemakkelijk van buitenshuis mee naar binnen kan worden genomen. Zorg ervoor dat je planten die zijn geïnfecteerd ver van de ander planten houd. Wat te doen?

Knip eerst alle geïnfecteerde bladeren af om zo verdere verspreiding te voorkomen. Spuit het blad met een krachtige straal water af. Gebruik hiervoor wel koud water, want dit vindt de luis niet prettig. En gebruik eventueel chemische middelen zoals Pokon (in onze winkel te verkrijgen).

pokon-insecten

Let op! Geef de plant niet teveel water of extra voeding, dit zorgt ervoor dat de plant meer voedingsstoffen krijgt en dit trekt de bladluis aan.

Allerlaatste tip: vul een plantenspuit met afwasmiddel en spuit dit op de bladeren met bladluis. Herhaal dit elke dag om helemaal van de bladluis af te komen.

Succes!