Zo blijven je bloemen het langst vers!

Na een lange dag werken kom je thuis en zie je dat de bloemen die dit weekend hebt haalt er niet mooi mee bij hangen. Daar zit je toch niet op te wachten?! Met deze tips krijg je binnen een handomdraai weer frisse bloemen in de vaas. Een goed begin is het halve werk…

De voorbereiding:

  • Snijd een schuin stukje af van de bloem. Doe dit het liefst met een scherp mes of een tang
  • De vaas: maak de vaas grondig schoon met het liefst een paar druppels bleek. Spoel de vaas goed af tot dat er geen schuim meer ontstaat.
  • Zorg voor genoeg water. Net als jij drinken bloemen het liefst ook vers water met een druppeltje bleekwater. Waarom bleekwater? Bacteriën groeien als kool in water en hoe meer bacteriën hoe sneller je bloem ongelukkig wordt. Ververs het water als het even kan om de iedere dag. Het beste is dan om van de stelen 1 cm af te snijden. Dit geeft ze een boost om langer door te bloeien!
  • De omgeving. Zet je bloemen niet op een al te warme plek en graag uit de buurt van de fruitmand. Wij houden wel van een lekker zomerbriesje, maar bloemen iets minder. Zet je bloemen dus niet op de tocht.

Heb je alles afgevinkt? Geniet dan van je mooie bos bloemen.
Gaat het toch mis? Je kan altijd de glibberige stelen nog een keer schuin afsnijden en zorgen voor een schone vaas met vers water. Je zal zien dat de bloemen dan weer snel overeind gaan staan.

Maar helaas, na verloop van tijd gaan alle bloemen verwelken. Ook al heb je ze de allerbeste zorg gegeven. Weet je wat dan het leuke is? Dat je dan weer een nieuwe bos in 1 van onze winkels kan komen scoren.