Zo verzorg je bruine bladeren

Mijn plant heeft bruine puntjes en/of bruine bladeren! Wat te doen.

Tip 1: raak niet in paniek haha!
Vaak denk je dat wanneer je plant bruine bladeren of bruine puntjes krijgen, een slecht teken is. Bij sommige planten zoals een palmsoort (Dracaena of Areca’s) is het eigenlijk heel normaal dat zij bruine puntjes krijgen. Ook de Alocasia (nu in onze winkel te verkrijgen) is gevoelig voor bladverkleuring. Het is erg belangrijk dat wanneer je plant bladverkleuring of bruine plekjes laat zien, je de potgrond controleert.

Is de grond kurkdroog of juist erg nat? Dan heeft het hier vaak mee te maken. Bij een overschot of een te kort, laat de plant vaak bruin blad of puntjes zien.
Staat je plant voor het raam, dan kan het ook nog eens zo zijn dat je plant is verbrand door een overschot aan direct zonlicht. Verplaats de kamerplant dan op een lichte plek, waar er geen direct zonlicht op komt.

Heb je een Calathea, Monstera of andere tropische plant met grote bladeren die bruine randjes laten zien? Dan kan dit een teken zijn dat de luchtvochtigheid te laag is. Veel tropische planten houden van een vochtig klimaat. Sproei je plant om de paar dagen met lauwwarm water. Op deze manier verhoog je de luchtvochtigheid en dat vindt de plant erg fijn.