Planten in de grond zetten, hoe doe je dat nu eigenlijk?

Wij willen natuurlijk heel graag dat je gekochte planten ook goed gaan groeien, daarom geven wij je tips zodat de planten goed aanslaan en gaan groeien. Het is absoluut niet moeilijk, maar toch zijn er een paar basis stappen voor nodig die ervoor zorgen dat je plant een goede start krijgt.

1. Dompel de plant die in een pot staat eerst even in het water. De aarde is vaak aan de droge kant. Haal vervolgens de plant uit de pot en maak de wortels voorzichtig los.

2. Zorg dat het gat lekker ruim is. Het gat moet groter zijn dan de wortelkluit en onderin moet de grond lekker los zijn. Zorg ervoor dat de bodem tot minimaal 50 cm los is. Wanneer je alleen de bovengrond omwoelt is dat onvoldoende.

3. Het is voor de plant het beste als je het gat wat mengt met verse potgrond.

4. Plaats de plant op de juiste hoogte in het gat. Belangrijk is dat je de plant op gelijk niveau plaatst met de grond. Zorg ervoor dat je de plant niet te hoog poot, want dan kunnen de wortels uitdrogen.

5. Druk de aarde rondom de wortels stevig aan.

6. Geef de plant vervolgens veel water. Hiermee verdwijnen de luchtbellen rond de wortels. Heb je de plant in een zonnig en droge periode gepoot? Geef dan de eerste tijd voldoende water.

7. Poot in de zomer het liefst in de vroege ochtend of avond.